14 MAYIS ECZACILAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BASIN AÇIKLAMAMIZ

Sayın Basın Emekçileri,

14 Mayıs Eczacılık Bayramını kutlayacağımız bu günlerde eczacılar olarak toplumu bilgilendirme amacıyla sizlerle bir arada bulunmaktayız. Hastalarımızın kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini yaparak diyabet ve tansiyon hastalıkları ile ilgili bilgilerimizi paylaşacak, eczacılık günümüz vesilesiyle bu hastalıklara dikkat çekmeye ve erken tanıya destek olmaya çalışacağız.

Eczacılık, insanlık tarihi boyunca yaşama katkı sunan, toplumdaki ihtiyacı hiç azalmayan, hastaların gece veya gündüz fark etmeksizin ulaşabildiği ve sorunlarını paylaşabildiği, kesinlikle hata kabul etmeyen bir meslektir. Mesleğe atılırken "..Kazandığım bilgi ve becerileri dil, din, ırk ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin tüm insanların hizmetine sunacağıma.." cümleleriyle yemin etmiş bir mesleğin mensubu olarak, her zaman insan ayrımı yapmadan hizmetimizi sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. Şimdiye kadar önceliğimiz hastalarımızın sağlığı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu nedenle;

- İlaç veya ilaç benzeri ürünleri sadece eczanelerden alınız, internet benzeri satış noktalarına kesinlikle itibar etmeyiniz, sağlığınızı tehlikeye atmayınız,

- İlacınızı nasıl kullanacağınız ile ilgili en ufak bir şüpheniz var ise en yakın eczacınıza danışınız,

- İlaçlarınızı kullanırken yaşadığınız problemleri mutlaka eczacılarınızla paylaşınız,

- Eczacılarınızın 7/24 yanınızda olan en yakın sağlık danışmanınız olduğunu unutmayınız.

Bu bayramın bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.

Van - Bitlis - Hakkari Eczacı Odası Yönetim Kurulu