KONU: Doz Düzeltme işlemi hakkında.

SAYI:2017/1007 16.08.2017

Değerli meslektaşlarım Ankara Sosyal Güvenlik İL Müdürlüğünün 26.07.2017 tarih E.3945219 sayılı yazısı;

Bilindiği üzere Merkezimizce, doktor tarafından hatalı yazılan, reçete doğru yazılamasına rağmen eczane tarafından hatalı kaydedilen veya ilgili hekim tarafından değişimi yapılan ilaçlar için doz düzeltme işlemleri yapılmaktadır.

Merkezimize bağlı olan illerde yer alan eczanelerden gelen dilekçelerde eksiklikler yer almakta bu nedenle de doz düzeltme işlemleri yapılamamaktadır.

İlaçlara ait dozların düzeltilmesi için gönderilecek dilekçelerde aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi, işlemlerin kısa sürede tamamlanarak hasta mağduriyetinin önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Yeni reçete dozu ile eski reçetelerde düzeltme talep edilmektedir ancak veya raporu düzenleyen hekim tarafından ilacın hangi tarihten itibaren bu dozda kullanıldığını, dozun sehven hatalı yazıldığını açıklayan bir yazı düzenlenmesi ve dilekçe ekinde bu yazının gönderilmesi halinde düzeltme işlemi yapılabilecektir. İlaçlara ait ilgili rapordaki dozlarız doğru olması gerekmektedir. Ekinde ilgili yazı bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Ayrıca, Medula eczane sistemi ilaç bilgisi kayıtlarına göre tedavi şeması istenen ilaçlar için (farklı farmasötik formlar için değişebilmektedir) raporda günlük kullanılacak doz miktarı açık olarak belirtilmiş olmalıdır.

İlaç değişiminde, ilaç değişiminin tıbbi gerekçesinin belirtildiği doktor yazısının dilekçe ekinde gönderilmesi halinde düzeltme yapılacaktır.

Yapılan açıklamalar doğrultusunda matbu dilekçe formatının kullanılması hususu önemle bilgilerinize sunulur.

Ecz.H.Fikret BARANSEL

Doz düzeltme formu için tıklayınız.