SGK Protokolü 3.7 Maddesi Hakkında

SAYI:2019/409 13.06.2019

SGK Protokolü 3.7 Maddesi Hakkında

İlgi: TEB nin 31.05.2019 tarih 41.A.00/13995 sayılı yazısı.

Birliğimiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 22 Mayıs 2019 tarihinde imzalanan Ek Protokol ile Protokolün 3.7 maddesine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı Protokol eki Ek-4’de değişiklikler yapılmıştır.

Yapılan değişiklik ile yurt dışı sigortalılarına ait reçeteler ve majistral formül ihtiva eden reçeteler C grubu kapsamından çıkarılmış,

Protokol eki Ek-4’ün 14. maddesinin “n” bendine sekukinumab, ustekinumab, vedolizumab etken maddeleri eklenmiştir.

Bu etken maddelere ait ilaçlar;

• “8699593950018” barkod numaralı Stelara Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektor 45 mg 1x0.5 ml enjektör (ustekinumab)
  • “8699593950025” barkod numaralı Stelara Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektor 90 mg 1x1 ml enjektör (ustekinumab)
  • “8699456790096” barkod numaralı Entyvio İnfuzyonluk Çözelti Konsantresi İçin Toz 300 mg 1 flakon (vedolizumab)
  • “8699074790508” barkod numaralı Verxant SC Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 150 mg 1 flakon (sekukinumab) ‘dır.

Yukarıda belirtilen etken maddelerle ilgili olarakTürk Eczacıları Birliği Reçete Tevzi Sistemi’nde (Farmainbox) 1 Haziran 2019 tarihi itibari ile “Anti-TNF Reçete Tipi”nde işlem görecek şekilde düzenleme yapılmıştır.Bu etken maddelere ait ilaçların yer aldığı reçete/icmal listelerinin Bölge Eczacı Odalarımıza onaylatılarak Kurum’a fatura edilmesi gerekmektedir.

Ecz. Emin Oktay GÜVENER

Kullanıcı Girişi